Problém fenotypu Road Kill Skunk
Možná jste slyšeli příběh o původním fenotypu Road Kill Skunk, který měl tak ostré a agresivní aroma, že o ní věděl každý člověk v okolí. Vzhledem k tomu, že to bylo v době, kdy bylo indoor pěstování ještě v plenkách, tedy v době před uhlíkovými filtry, bylo pěstování tak intenzivně aromatické rostliny, jako je Road Kill Skunk, dost riskantní, protože přitahovalo nežádoucí pozornost a v případě chycení by vedlo k dlouhodobému pobytu ve vězení.
Takový UK Cheese je také fenotyp Skunku, a pokud jste někdy Cheese pěstovali nebo kouřili, dobře víte o jeho pronikavé vůni, která zamotává hlavu. Bohužel se jednalo o dobu, kdy se indoor a outdoor pěstitelé museli více přizpůsobovat a skrývat, a nakonec se rozhodli pracovat s fenotypy Skunk, které neměly tak silný zápach, ale byly více ovocné, květinové a citrusové. Vznikly tak nové fenotypy a příchutě, jako například Lemon Skunk, Orange Skunk, Afghan Skunk, Shiva Skunk, Skunk Haze a celá řada dalších fenotypů nebo hybridů.